Skip to content Skip to navigation

Aktivnosti

U četvrtak 17. rujna 2015. godine na Fakultetu organizacije i informatike održana je Inicijalna konferencija projekta "Stand4INFO". Inicijalnoj konferenciji prisustvovalo je više od stotinu zainteresiranih nastavnika, studenata, predstavnika lokalne samouprave te predstavnika informatičkih tvrtki.

 
 

U Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike, 9. srpnja 2015. godine, održan je prvi sastanak projektnog tima projekta Stand4INFO. Svrha sastanka je bila upoznavanje svih partnera i potpisivanje Sporazuma o partnerstvu, imenovanje radnih skupina i kratki pregled projektnih aktivnosti koje će biti potrebno poduzeti od strane svakog partnera kako bi se ispunili zadani ciljevi.

 
 

Drugi sastanak projektnog tima je održan 19. studenoga 2015. na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu s početkom u 10 sati. Cilj sastanka bio je upoznati sve partnere s dosad provedenim aktivnostima na projektu. Poseban naglasak stavljen je na aktualne aktivnosti u svrhu izrade standarda zanimanja i provođenja anketiranja te na na nadolazeće studentske radionice u Rijeci i Zagrebu.

 
 

Treći sastanak Projektnog tima je održan 24. ožujka 2016. godine na Fakultetu organizacije i informatike s početkom u 11 sati.

 
 

Četvrti sastanak Projektnog tima je održan 1. lipnja 2016. godine na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci s početkom u 14 sati.

 
 

Peti sastanak Projektnog tima održan je 31. kolovoza 2016. godine na Fakultetu organizacije i informatike s početkom u 10:30 sati.

 
 
Održan Okrugli stol "Obrazovanje za zapošljivost studenata u IKT-u"

Okrugli stol održan je 05. studenog 2015. godine u Varaždinu u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Okruglom stolu prisustvovalo je 40-ak sudionika: studenata, alumnija, nastavnika, poslodavaca te predstavnika upravljačkih i potpornih institucija u okviru sustava visokog obrazovanja.

 
 

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, u okviru projekta "Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području informatike" održane su dvije radionice za nastavnike, 22. i 23. veljače 2016. godine.

 
 

01. ožujka 2016. godine na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci, u okviru projekta Stand4INFO, održana je radionica za nastavnike.

 
 

Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, 15. veljače 2016. godine, održana je radionica za nastavnike.

 
 
Radionice u Varaždinu održane su 28. listopada, 29. listopada i 4. studenoga 2015.

Sudionici radionica upoznati su s osnovnim akademskim vještinama nužnim za uspješno studiranje, idejom i uvođenjem Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO), osnovnim pojmovima vezanim uz ishode učenja predmeta i program studija te socijalnim vještinama nužnim za uspješno studiranje i razvoj profesionalne karijere.

Radionice je održao Luka Keller, mag.iur., stručni savjetnik iz Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu.

 
 
Radionica u Rijeci održana je 11. prosinaca 2015. godine.
 
 
Radionica za studente održana je na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu 7. travnja 2016. godine.
 
 

U četvrtak, 22. listopada, održan je prvi Sastanak Radne skupine za izradu standarda zanimanja u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj sastanka Radne skupine bio je upoznavanje metodologije za izradu standarda zanimanja te odabir zanimanja za koja će se u sklopu projekta "Stand4INFO" raditi nacrt standarda zanimanja.

 
 

Drugi sastanak Radne skupine održan je 5. studenoga 2015. u Varaždinu.

 
 

Treći sastanak Radne skupine održan je 24. ožujka 2016. godine u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

 
 

U srijedu, 27. travnja 2016. godine u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, održan je 4. sastanak Radne skupine za izradu standarda zanimanja.

 
 

U srijedu, 27. travnja 2016. godine u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, održan je 1. sastanak Radnih grupa za izradu standarda kvalifikacija.

U srijedu, 11. svibnja 2016. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, održan je 2. sastanak Radnih grupa za izradu standarda kvalifikacija.

 
 

U srijedu, 1. lipnja 2016. godine na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci, održan je 3. sastanak Radnih grupa za izradu standarda kvalifikacija.

 
 

U srijedu, 15. lipnja 2016. godine u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, održan je 4. sastanak Radnih grupa za izradu standarda kvalifikacija.

 
 

U ponedjeljak, 11. srpnja 2016. godine na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci, održan je 5. sastanak Radnih grupa za izradu standarda kvalifikacija.

 
 

U srijedu, 31. kolovoza 2016. godine u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, održan je 6. sastanak Radnih grupa za izradu standarda kvalifikacija.

 
 
Održan Projektni seminar projekta Stand4INFO

U okviru projektnog elementa Izrada standarda kvalifikacija projekta Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području informatike, 18. i 19. veljače 2016. godine u Termama Tuhelj održan je projektni seminar .

 
 
 
 
Održana je završna konferencija projekta Stand4Info

U utorak 13. rujna 2016. godine na Fakultetu organizacije i informatike održana je završna konferencija projekta Stand4INFO na kojoj su prisustvovali zaposlenici Fakulteta, predstavnici lokalne samouprave te predstavnici informatičkih tvrtki.

 
 
 
 
 
 

U okviru projekta Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području informatike provedeno je istraživanje čiji je cilj bio prikupiti podatke o ključnim poslovnim procesima te znanjima i vještinama potrebnim za njihovo obavljanje u informatičkim zanimanjima, razvojni inženjer, arhitekt sustava, analitičar sustava i poslovni analitičar. Temeljem istraživanja izrađena su izvješća za svako od zanimanja.