Skip to content Skip to navigation

Održana završna konferencija projekta "Stand4INFO"

U utorak 13. rujna 2016. godine na Fakultetu organizacije i informatike održana je završna konferencija projekta “Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području informatike”. Završnoj konferenciji prisustvovali su zaposlenici Fakulteta, predstavnici lokalne samouprave te predstavnici informatičkih tvrtki.

Na početku konferencije, dekan FOI-ja prof.dr.sc. Neven Vrček pozdravio je sve prisutne te je istaknuo važnost ovog projekta, ne samo za FOI već i za cjelokupni sustav obrazovanja informatičara 21. stoljeća. Napomenuo je kako ovaj projekt prvi korak ka reformi obrazovanja informatičara te da je važno da u tome sudjeluje i gospodarski sektor.

U prvom dijelu konferencije o provedbi i rezultatima projekta govorio je voditelj projekta doc.dr.sc. Zlatko Erjavec, a standarde zanimanja, odnosno sam proces provedbe anketa i rezultate predstavio je prof.dr.sc. Dragutin Kermek.

U drugom dijelu konferencije predstavljeni su standardi kvalifikacija. Prof.dr.sc. Alen Lovrenčić predstavio je standarde kvalifikacija za sveučilišnog prvostupnika informatike, doc.dr.sc. Renata Mekovec predstavila je standarde kvalifikacija sveučilišnog magistra informatike, a dr.sc. Goran Hajdin za sveučilišnog magistra edukacije informatike. Nakon toga, uslijedila je rasprava vezana uz temu usklađivanja studijskih programa i standarda kvalifikacija, a moderatorica je bila prof.dr.sc. Blaženka Divjak.

Završna konferencija završila je nakon zajedničkog ručka svih sudionika.